Kjelles smakresa

Kjelle besöker naturskyddsområde och tvingas vada i fågelbajs

Kjelle är nu framme i ett riktigt paradis. Men det finns annat att uppleva på Mayarivieran än bara vita stränder och klarblått vatten. Bland annat hur pelikaner och andra fåglar lämnar sin avföring lite här och där. Det senare tvingas Kjelle genomlida när han måste vada genom en naturskyddad strand så full av fågelbajs att man får hålla uppe byxbenen.

Holboxsjön på Mayarivieran i Mexico har blivit ett riktigt turistparadis och det är inte svårt att förstå varför. Stränderna är vita och vattnet blått, samtidigt som det finns kanonfiske och ett rikt fågelliv i området. Under en fisketur bestämmer sig Kjelle för att ta sig iland på en avlägsen strand som är naturskyddad. Hans guide Gaby har nämligen tillstånd och är naturskyddsvakt i området. Men det blir inte riktigt som de tänkt sig då stranden blivit belägrad av pelikaner, som bokstavligt talat skitat ned densamma. Skamsna och med skrattet i halsen tvingas Kjelle och Gaby vada igenom en strand så full av bajs att byxbenen är i fara.

Efter ett litet skitäventyr måste man såklart äta och dricka. Nu slumpar det sig så väl att Kjelle har en gammal kompis i området vid namn Ted. Han och hans fru driver också en liten restaurang i området. En liten Mescalla-provning ska nog bota lite bajsspår på benen tänker Kjell och sätter segel mot fastlandet.

Avsnitt 7 av 8.